New York Uptown

Innan vi åkte hemifrån hade vi bokat ett buss-och båtpass på nätet. Bussturen inkluderade Downtown och Uptow samt en båttur på Hudsenfloden. Biljetterna kunde användas under två dagar. Bussturerna hade vi gjort tidigare i NY för flera år sedan då vi var där. Men vi tyckte att det kunde vara kul att göra det igen. Praktiskt att kunna hoppa på och av bussen var man vill. Så efter frukost hoppade vi på Uptown bussen. Skönt att bara sitta och spana ut på alla byggnader och människor.

Vi hoppade av vid Central Park. Planen var att äta lunch i parken men istället hamnade vi på ett litet Brasseri på Upper East Side. Ett mysigt franskt ställe med god mat.

Därefter en lång promenad och diverse stopp i butiker. Dryckespaus i Midtown på The Bar Room.

Middag för kvällen hade vi bokat på en italiensk restaurang i Greenwich Village. Underbart charmigt ställe och jättegod mat. Kallskuret, ost, ravioli med svamp och tryffel, lammragu och tiramisu. Italienskt är alltid rätt. 🙂

Galet mätta bestämde vi oss för att promenera tillbaka till Lexington Ave. Rekord i antal steg denna dag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s