Italien och Ligurien – blomsterrivieran

Jag älskar verkligen Italien. Där finns fantastisk mat, goda viner, underbara stränder, vackra byar, härliga städer, jättebra skidåkning, grym shopping, bra väder och vänliga människor m.m. Vad mer kan man begära? 😃

Kärlek vid första ögonkastet vi åkte dit för första gången 2009. Sedan dess har det blivit många resor till både till södra och norra Italien, större och mindre städer samt alpby. Vi har ofta hyrt bil i Italien eller bilat ända från Sverige. Det är en stor fördel tycker vi att ha tillgång till bil om man inte bara gör en weekend i Milano eller Rom såklart. Då vill man inte ha bil.

Första resan till Italien gick med flyg till Bergamo. Där hyrde vi bil och åkte först till hamnstaden Genua och sedan Rapallo där vi stannade ca en vecka. Genua är en trevlig stad som ligger vackert till vid vattnet. Vi stannade bara under en dag men hann med både en tur på stan, i hamnen och ett besök på ett stort Akvarium, Europas största (en stor turistattraktion i Italien, värt ett besök). Under övriga delen av resan besökte vi bland annat Portofino (med bus), Cinque Terre (med tåg) och Parma (med bil på vägen tillbaka till Bergamo). Det blev ett bra upplägg på resrutt. Alla ställen förutom Parma ligger i regionen Ligurien också kallad blomsterrivieran på grund av alla blomsterodlingar.

Rapallo är en härlig klassisk badortsidyll. Mest italienska turister var det då vi var där. Vi åkte som sagt bil till Rapallo men i Rapallo tar man sig enkelt fram till fots. Vi bodde på ett mindre, enkelt väldigt familjärt hotell mitt i staden.

Flera fina badstränder finns inom nära räckhåll (på gångavstånd), både gratis- och betalstränder. Betalstränderna har har i regel dusch, toalett och omklädningsrum. Restauranger, caféer och barer finns också nära tillhands.

Ett av flera restaurangbesök med livad 2-åring. Men i Italien är alla barn alltid välkomna på restaurang.

I Rapallo fanns många restauranger att välja på. Minns att vi efter varje måltid sa ”wow detta är det bästa vi ätit hitintills”, haha.

Italienska städer är så härliga i synnerhet på kvällstid. Alltid liv och rörelse och under sommaren ofta något som händer, musiker som spelar, aktiviteter för barn etc. Även i den minsta lilla by händer det något.

Jag har som mål att besöka alla regioner i Italien. Flera återstår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s