Italien och Portofino

Är man i närheten av Portofino måste man verkligen se denna fantastiska lilla pärla. Vi tog bussen hit från Rapallo. En ca 15-20 min bussresa. Portofino ligger på en halvö vid kusten mellan Genua och Cinque Terre där den sträcker sig upp längs bergväggarna vid havet. Portofino anses vara en av medelhavets vackraste städer. Och den har onekligen något speciellt.

Portofino är en av de mest exklusiva turistorterna i Italien. Ursprungligen var det en liten fiskeby men nu ligger det lyxyachter i miljonklass i hamnen. Den ena båten större än den andra. Portofino är även ett tillhåll för celebriteter så har man tur kanske man kan springa på någon kändis. Vi gjorde inte det. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s