Cinque Terre

Cinque Terre, som betyder de fem landen på italienska, är en vacker upplevelse. Det är fem små byar som ligger längs en kuststräcka i Ligurien.

Byarna har funnits sedan tidig medeltid. Fram tills andra hälften av 1800-talet var byarna svårtillgängliga och avskilda från omvärlden.

De fem små byarna heter Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Då vi var i Ligurien tog vi tåget från Rapallo till byn längst bort Riomaggiore. Där strosade vi runt och förundrades över hur man lyckas frakta mat och andra nödvändigheter till denna lilla by. Vi åt lunch och badade där. Sedan gick vi sträckan till nästa by Manarola, till fots längs vandringsleden. Där blev det paus för glass. Det finns flera mil vandringsled mellan byarna. Men tåg går det också bra att åka mellan byarna och det gjorde vi till Monterosso al Mare. Där hittade vi en fin sandstrand perfekt för en till badpaus. Annars är det ofta badmöjlighet vid klippor som gäller längs denna sträcka.

Cinque Terre är verkligen sevärt! Området är också en nationalpark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s