Bilsemester (med barn) i Europa

Nedräkning till semester nu, härligt! I år blir det inget bilande från Sverige och vidare i Europa såsom förra året. Men att bila är riktigt trevligt tycker jag. Tre gånger har vi dragit iväg på bilsemester från hemmet i Sverige ner i Europa med barnen. Första gången var barnen 6 och 2 år gamla. Den första bilsemestern gick genom Europa med slutmålet Kroatien och ön Brac. Sedan har vi flera gånger flugit till Italien och hyrt bil där och rest runt till olika platser. Det är också ett bra upplägg, då blir det färre timmar i bil.

Vi brukar göra både ner- och hemresan till en resa i sig med trevliga stopp längs vägarna. Finns det exempelvis någon kul sevärdhet som kan vara värt ett besök försöker vi hinna med det. Under själva bilresan kan det vara bra med flera pauser för mat, glass och fika. Och kisspauser såklart. 😃

Paus för middag i Helsingborg på väg till Kroatien.

Våra barn har också tyckt att det varit helt okej att åka bil även långa sträckor så resorna har aldrig varit ett besvär. Men visst vid timslånga köer nere i Europa kan det ju bli lite segt. Då är det bra att ladda med bra bilpysselsaker (klisterböcker var poppis ett tag), spel, filmer m.m. Kul också att skaffa lite nya leksaker/pyssel/spel/filmer som kan fördelas ut under hela resan (gärna inslaget i paket). Dessa saker fungerar också som morot vid restaurangbesök. 😃

Det är också bra att ladda upp med lite snacks, godis, frukt, dryck etc. i bilen om energi dippar och nästa matplats är långt bort och man sitter fast i någon trist bilkö. I Tyskland och Italien där vi rest mycket finns många restauranger och rastplatser längs vägen. Ofta finns det lekplatser för barnen också så de kan göra av med överskottsenergi. En del av matställena kan vara ganska hysteriska med mycket folk, trångt och köer i synnerhet på helgerna då många ska ut längs vägarna. Men det är bara att gilla läget. Det är ingen idé att bli irriterad eller stressad.

Bilder från resan förra året till Italien och Toscana. Man har aldrig roligare än vad man gör sig, haha!

Våra bilsemestrar genom Europa har gått från Sverige till slutmålen Kroatien – ön Brac, Frankrike – staden Menton och Italien – Toscana. Mer om dessa rutter senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s