Koön och Marstrandsön

Sista inlägget om Marstrand kommer här. 😃

Det är så otroligt fint på Marstrand. Vattnet, alla båtar, husen, – ja hela skärgårdsmiljö är ju bara så härlig!

Precis vid Marstrands Havshotellet låg linjefärjan så man kunde enkelt ta sig över till Marstrandsön. Marstrands Havshotell, där vi bodde, ligger på Koön. Vi tog linjefärjan på lördagkväll för att äta middag på Grand och på söndag förmiddag för att ta en promenad till Carlstens fästning. Färjan tar bara någon minut, väldigt smidigt. Ladda ner Västtrafiks app och betala färjan direkt däri, smidigt.

Nedan några bilder från Carlstens fästning. Riktigt pampigt! Efter freden i Roskilde 1658 blev Marstrand och Bohuslän, som tidigare tillhört Danmark-Norge, svenskt. I samband med detta började fästningen att byggas.

Fästningen är i princip byggd av fångar och den var också ett fängelse under väldigt lång tid.

Vädret var mulet och lite blåsigt denna dag. Lite sol och så kom en regnskur men några få minuter senare sol igen! Växlande väder minst sagt. 😃

Uppe vid fästningen har man en jättefin utsikt över vattnet.

Sedan blev det kaffe och smörgås på Bergs konditori som ligger precis intill vattnet och hamnen. Vi var iakttagna av en nyfiken, antagligen också hungrig, mås.

På lördagen innan vi åkte på hummerfisket hann vi också med en liten promenad på Koön samt en lättare lunch på ett litet Café precis vid hamnen vid vårt hotell. Caféet hade en lite udda inredning bestående av gamla prylar. Men de smörgåsar vi beställde på tångbröd var riktigt goda. Det blev en bra uppladdning innan hummerfisket.

Marstrand är verkligen en riktigt pärla. Hit åker jag gärna tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s