Fler stränder på Thassos

Häromdagen gjorde vi ännu en utflykt med bil för att upptäcka fler stränder på Thassos. Först ut var Paradise Beach på öns östra sida.

Det var mer folk här än på de stränder vi besökt tidigare, trots att det var ganska mulet denna förmiddag. Ett mycket fin, långgrund och barnvänlig sandstrand.

Paradise Beach påminner lite om en strand i Thailand tycker jag. 😃

Nästa strandstopp blev Aliki Beach på öns sydsida. Aliki består av två vikar och en udde.

Här finns flera restauranger och caféer. Vi hamnade slutligen längst bort i ena änden av stranden för en fika och sedan bad. En mycket härlig sandstrand!

Det finns en trevlig promenadstig runt udden där det bjöds på vackra vyer.

Längs promenaden finns ett marmorbrott från antiken. Här bröt man marmor för 2000 år sedan.

Ruiner av ett gammalt tempel.

Och alla dessa fina olivträd! De finns överallt på ön.

Efter Alikibesöket åkte vi vidare till en naturlig pool, Goila Lagoon, där man kunde hoppa från klippor. Här får man först vandra rakt ner ca 2 km för att komma till poolen. Sedan är det bara att slänga sig ut för stupet. 😅

Poolen är i mitten, mellan klipporna. Högsta höjden var nog ca 10 meter.

Kanske är detta en turistfälla men ändå kul att vi kollade in Goila. Alla i familjen hoppade utom jag. Hade många ursäkter för att slippa, haha.

Thassos är verkligen bergigt. Vägarna är helt ok men riktiga serpentinvägar. Ibland är man på galet hög höjd och utsikten är såklart fantastik.

På hemvägen stannade vi i byn Panayia för middag. Det är väldigt smidigt att ha bil här på ön och kunna ta sig mellan olika stränder och byar. Ön är ju inte så stor så avstånden blir aldrig så långa.

Grillad fisk fick avsluta dagen.