Ngorongoro och The Big Five

Den tredje nationalparken Ngorongoro

Den sista nationalparken vi besökte under vår safariresa i Tanzania var Ngorongoro som gränsar till Serengeti i väster. Det är ett naturskyddsområde och en del av detta område utgör en krater.

I kratern finns ett mycket rikt naturliv. På denna vackra plats spenderade vi en dag och vi såg många djur. I kratern var det lite kyligare än de andra parkerna vi besökt. Naturen i kratern skilde sig också lite åt. Några områden var mycket grönare och frodigaste där regnade det oftare. Några områden var mycket torrare eftersom solen låg på mer där.

När vi var på väg ner i den stora kratern mötte vi en elefant och som stod och spanade vid den smala vägen.

Många zebror såg vi, de verkar trivas på många platser precis som elefanterna.

Vackra zebror.

Ett gäng lejonhonor.

Stora pumba och ett grupp apor

Vilka vyer!

I detta område (bild nedan) var det mycket torrare och gräset nästan sönderbränt.

En struts – de är verkligen stora.

Och här i kratern såg vi äntligen den sista av de the Big five – noshörningen. Har man sett The Big five har man sett en elefant, en afrikansk buffel, ett lejon, en leopard och en noshörning. Noshörningen är lite skygg så den höll sig för sig själv och vi var en bra bit ifrån den.

Hotellet, Ngorongoro Serena Safari Lodge, vi bodde på låg precis uppe vid kanten av kratern med en fantastisk utsikt utöver kratern.

Utsikt från balkongen på rummet.

På kvällen då mörkret hade fallit stod vi här ute. Himlen var alldeles stjärnklar och hundratals syrsor hördes, mäktigt.

Hotellet var jättefint. God mat och även här bjöds på musik- och dansunderhållning på kvällen. Alla boenden som bokades av Andersons höll verkligen toppklass!

Det var väldigt intressant att få uppleva de tre olika parkerna. Alla tre är fantastiska på just sitt vis.

Vår guide som var med oss hela safariresan var så otroligt kunnig. Han berättade så mycket om parkerna vi var i och om alla djur. Det är en mäktig känsla att färdas genom dessa parker och komma så nära djuren. Man får en otrolig respekt för naturen.

Efter besöket i Ngorongoro tog den gröna Anderson jeepen oss tillbaka till flygplatsen i Arusha för det sista stoppet för vår resa – Zanzibar.

2 reaktioner på ”Ngorongoro och The Big Five

 1. Hej! Annie heter jag o har läst din blogg o kollat på dina fina bilder! Jag ska resa till Tanzania i november med samma arrangör som ni fast med svensk guide.
  Förstår att ni är nöjda. Vilka malaria tabletter tog ni o blev ni sjuka eller kände ni några biverkningar? Är det nåt speciellt man ska tänka på?
  Behöver man skaffa visum hemma innan?
  Hoppas det är ok om jag ställer en massa frågor.
  Mvh Annie som längtar efter resan🦓

  Gilla

  • Hej! Helt ok med frågor! 😊Så roligt, ni har en fantastisk resa att se framemot. Har inte namnet på tabletterna i huvudet (kanske hette de Malarone?) men vi fick dem utskrivna i samband med att vi skulle vaccinera oss. Inga biverkningar alls. Tror det var vanligare med de tabletter som fanns förr. Hämta dock ut tabletterna i god tid innan resan. När vi skulle hämta ut våra var det slut på alla Apotek i närområdet. Visum ordandes på flygplatsen i Arusha – det gick smidigt. I övrigt – var lite försiktiga med maten, det är en annan bakterieflora. Önskar er en jättebra resa! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s