Podere Cunina – mitt bland de toskanska kullarna

Det här är Podere Cunina och det är här vi bor under denna resa. Vi hyr en lägenhet i ett stort hus. Den mycket vänliga familjen som äger huset bor också här. Vi befinner oss nära byn Buonconvento i den södra delen av Toscana, ca 25 mil från Rom. Det här är ett riktigt drömställe mitt bland de gröna toskanska kullarna.

Det finns en härlig pool att hänga vid på gården. Den delar man med övriga gäster men det är aldrig någon trängsel här. Alla gör olika utflykter hel- eller halvdagar så det är väldigt lugnt och skönt här.

Det är otroligt välskött och fint. Varje detalj är noga genomtänkt.

Notera de tre figurerna som tittar ut från det högra fönstret

Det växer olivträd, timjan, rosmarin, lavendel och blommor i alla färger runt det vackra stenhuset.

Det finns grönsaksodlingar och där får man gärna ta grönsaker till sin mat. Varje lägenhet har sin egen uteplats med bord och stolar.

Vinodling finns också

Lägenheten inredd i typisk toscansk stil håller en hög standard.

I den närliggande byn Buonconvento finns restauranger, mataffärer, butiker, apotek etc. Det är också nära till många fina byar och städer exempelvis Siena, Montepulciano och Montalcino för att nämna några. Och vinodlingar givetvis – finns det ju gott om i Toscana. Såklart kan man också ta bilen och åka till Florens och Pisa härifrån. En lite längre tur men funkar också som en dagsutflykt.

En av alla uteplatser på gården. Här kan man njuta av solnedgången. När mörkret har fallit kan man sitta och beundra alla stjärnor på himlen.

I lägenheten ligger en tjock pärm med utflyktstips och kartor. Sådant är ju så uppskattat! Vi varvar vår vistelse här med små utflykter.

Stället får toppbetyg! Här kan man läsa mer och boka http://www.agriturismopoderecunina.com

Magiska solnedgångar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s