Bagni San Filippo – Bad i varma källor

Vi hade läst om att det fanns varma källor i en skog nära där vi bodde i Toscana och vi bestämde oss för att åka dit. Det tog ca 40 min från Podere Cunina.

Vilket ställe. Mitt ute i skogen rinner detta varma vatten längs kalkstensklippor ner i vattenfall och små bassänger.

Här rinner det jättevarmt vatten ner längs berget.

Högst upp var vattnet som varmast.

Här kan man ligga och koppla av i de kalcium- och svavelrika bassängerna. Tydligen kan man smörjande sig med leran som finns där och köra sitt eget spa läste jag någonstans. Det är säkert samma innehåll som man kan köpa dyrt på ett riktigt spa. 😉

Detta är för övrigt en helt gratis aktivitet. Inget inträde, bara parkeringen kostar (den betalade vi inte heller för övrigt eftersom vi glömde plånboken hemma). Det är öppet året runt. Detta är nog en trevlig aktivitet under hösten, kan jag tänka mig, när det är lite kyligt ute.

Fotbad ☺️

Läste vidare att man bör komma hit en tidig förmiddag eller sen eftermiddag för att undvika trängsel. Vi var hyfsat tidiga men även de ända icke italienska turisterna. I vanliga fall är det nog mycket folk här. Dessutom är det ju inte så många pooler, området är inte jättestort. Detta är en bra kortare utflykt. Det räcker med att stanna någon timme tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s