Stopover i Hong Kong

Gillar man New York är sannolikheten för att man kan uppskatta Hong Kong stor. När vi reste till Filippinerna för ett antal år sedan gjorde vi ett stopp i Hong Kong både på väg till och på väg från Filippinerna. Ett perfekt sätt att kombinera storstad och solsemester. Att vi stannade där två gånger gjorde dessutom att vi körde uppdelningen sightseeing och shopping. 😃

Vår reseplaneringen innebar också att vi fick fira nyår i Hong Kong på ditresan, en upplevelse i sig.

Fyrverkerier från husfasaden

Hong Kong har ju av förklarliga skäl en mycket europeisk prägel. Det går att finna i princip all typ av mat. Vi åt kinesiskt, europeiskt och amerikanskt. På den tiden bokade vi inga restauranger innan. På nyårsafton fick vi plats på en genuin kinesiskt restaurang. Vi var de enda turisterna och vi hade nog ingen aning om vad vi beställde. En del var gott, en del mindre gott. Något som verkade poppis var grishuvud. Dessa bars på löpande band ut på brickor till gästerna. I ögonen hade röda lampor satts in. Hua!

Fortsättning följer. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s