Ischia

Ischia är en bergig vulkanö med serpentinvägar. Det är väldigt grönt och fint här och ön kallas också den gröna ön. Även här bor vi på höjden och utsikten från terrassen är grym. Vi är svettig då vi promenerat hit och då vi promenerat härifrån. 😃

Vi bor väldigt nära en fin strand som nås genom en promenad ca 700 meter ner. Där finns också många restauranger och caféer. Om man tar buss nummer 5 är man inne i Ischia stad/centrum på ca 20 min. Där finns också fina stränder, restauranger, caféer och butiker.

Vi hyr en lägenhet i Villa Nunzia. Vår lägenhet heter ” Il limone”. Passar mig bra.

Det finns en härlig pool här med stora badleksaker och vacker utsikt.

I söndags tog vi bussen till stranden i centrum eftersom vågorna vid ”vår” strand var höga. Bra val för det blåste ju inte lika mycket på andra sidan ön. Det blev en heldag på stranden, med solstol och parasoll – 15 euro som hittat. 😉 Det var faktiskt billigare än på andra håll. Att hyra solstol med parasoll en dag på italienska privata stränder kostar i regel några hundra. Men då ingår toalett, dusch och omklädningsrum.

Detta är så himla gott, kall krämigt typ espressoglass (fast det är inte glass).

Idag blir det en utflykt till en strand längre bort. Det är i vart fall planen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s