Skidåkning i Funäsfjällen

Vi har haft några härliga dagar i Funäsfjällen med skidåkning varje dag. Vädret har varit växlande såsom det ofta är i fjällen. En av dagarna tittade solen fram så där magiskt som den ibland gör i fjällvärlden. Någon timme senare var det mulet. 😃

Vilken vy!

Vår plan var att åka skidor i både Tänndalen och Ramundberget (som också hör till Funäsfjällen) men vädret var inte riktigt på vår sida. Det blev istället skidor i Funäsdalsberget alla dagar. Funäsdalsberget ligger skyddat för blåst från nordväst. Liftsystemet i Ramundberget var till stora delar avstängt hela tisdagen pga. blåsten.

Tänndalen var vi i men vände då vi kom fram (tog ca 20 min med bil från Funäsdalen). Till största del pga. ett par kvarglömda pjäxor men det var lika bra för det snöade galet mycket och blåste kraftigt. Tänndalen är tydligen väldigt känsligt för blåst. Men i Funäsdalsberget var det helt ok!

Det har varit många skidåkare i backarna dessa dagar. Antagligen pga. att många valde att åka i just Funäsdalsberget som var bäst pga. rådande väderförhållanden. Således var det också många som ville luncha i backen. Vi hittade iaf ett ställe som heter Berggatan 8 som var riktigt trevligt och maten var toppen. Jag åt en varm smörgås med getost och hjortronsylt som serverades med grönkålssallad till lunch en av dagarna. Tummen upp!

Sista dagen lyckades vi också få plats på toppstugan för lunch. Tredje gången gillt – där hade det varit knökfullt varje dag innan. Pasta med röding till mig. 😃

Tar man gondolen upp kommer man direkt till toppstugan. Toppstugan ligger verkligen högt uppe med vacker utsikt utöver Funäsdalen.

Fjällvärlden har något speciellt. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s