En weekend i Rom – del 1

Rom har verkligen mycket att erbjuda. Stadens historia sträcker sig tillbaka till 753 f.Kr. Det finns så mycket att upptäcka i Rom och så mycket historia. Det bästa är att man kan upptäcka denna stad helt till fots. Det är enkelt att promenera mellan sevärdheterna.

Vi bodde på ett mycket litet hotell, perfekt beläget med några minuters promenad till Fontana di Trevi och Spanska Trappan. Ett enkelt hotell rent och fräscht och mycket vänlig personal. Frukost ingick.

Detta var andra gången vi var i Rom så vi kände ingen stress att beta av sevärdheter. Men vi hade ändå gott om tid (2 hela dagar) för att varvar de stora sevärdheterna med god mat och shopping. Vädret var perfekt mellan 20-25 grader med sol och lite moln.

Fontana di Trevi, världens mest kända fontän. Det är en fontän i marmor från 1700-talet som ligger inklämd mellan gränderna. Detta blev vårt första stopp på fredag förmiddag efter frukost. Här trängs turisterna. Man får verkligen tränga sig fram för att få ett hygglig fotoläge. På kvällen var det också många besökare även om det inte var samma trängsel som dagtid.

Spanska Trappan ligger några minuter från Fontana di Trevi. Det är en vit trappa med en vit kyrka, Trinita dei Monte, högst upp. Här trängs också många turister. Här levde många engelska aristokrater, konstnärer och poeter förr i tiden. Trappan var tidigare en plats där människor samlades i hopp om att bli modeller för konstnärerna.

Numera finns det massor med butiker att spana in vid området runt Spanska Trappan om man vill varva sin sightseeing med lite shopping. Det finns hur mycket butiker som helst i Rom. Alla kända modevaruhus, små butiker som säljer olika skinnproduktet, turistbutiker ja allt man kan tänkas behöva eller inte behöva. 😉

Colosseum, fascinerade byggnad. Uppförd mellan 70 och 80 e.Kr. Här hade man bland annat strider med vilda djur, gladiatorspel och teater under det romerska riket. Här kan man gå in och titta (det kostar en slant). Vi skippade dock det denna gång.

Plötsligt står man vid ett gigantiskt område av ruiner då man promenerar runt – Rom i ett nötskal. 😃

Kyrkor finns det ingen brist av i Rom. Den ena äldre än den andra…

Viktor Emanuel monumentet (Vittoriano) vid Piazza de Venecia. Byggnaden är relativt ny i jämförelse med andra byggnader i denna stad. Byggnaden var klar 1911. Tydligen tycker inte alla att den är så fin, den går under namnet lösgommen.

Dessa sevärdheter han vi med under fredagen plus många andra stopp och pauser längs vägen. Det blev många fotsteg ca 25 000. Tur var det för det kompenserades med mycket god mat. Listar matställena i ett annat inlägg.

Vackra Rom! Och mitt fantastiska resesällskap betydligt yngre än byggnaderna i Rom. 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s