En weekend i Rom – del 2

Under lördagen fortsatte vi att göra Rom tillfots. Det bästa att packa med var helt klart ett par sköna sneakers.

Vårt första stopp under lördagen var Pantheon på Piazza della Rotonda. Det är det antika Roms bäst bevarade byggnad. Så vackert där inne! Och det kostar inget att gå in.

En pampig fontän framför Pantheon.

Sedan fortsatte promenaden mot Peterskyrkan och Vatikanstaten. Inne i Peterskyrkan är det också vackert. Vi har varit inne där tidigare så vi skippade det denna gång. Det rekommenderas att besöka Peterskyrkan tidig förmiddag om man vill gå in och titta eftersom köerna kan vara långa.

Piazza Navona med fyrflodsfontönen, Fontana dei Quattro Fiumi.

Sedan promenerade vi bort till ett område som heter Trastevere (i den västra delen av Rom). Detta område är så otroligt mysigt. Små pittoreska gränder och vackra blommor som slingrar sig längs husväggarna. Tvätt som hänger på tork längs husfasaden. 😃

Restauranger, caféer små butiker finns längs de små gatorna. Här tycker jag Rom påminner om de små italienska byarna vi ofta besökt på somrarna. Det gillar jag med Rom att staden har så mycket att erbjuda historia, storstad och pittoreska områden som Trastevere. Hit tycker jag absolut man ska ta sig om man är i Rom! Ta en promenad här, luncha och/eller ta middagen här.

Man märker också att Rom är ganska kuperat, staden byggdes ju på sju kullar.

Vi fick oss en rejäl promenad uppför då vi skulle till Trastevere. Belöningen var en fin utsikt över Rom.

Vill man inte promenera kan man ta buss eller spårvagn. Vi såg också någon form av taxi-Tuk-Tuk det hade kanske varit ett bra alternativ om barnen varit med. Vi gick i alla fall överallt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s