Framme på ön Thassos

Nu är vi på ön Thassos, Greklands nordligaste ö. Efter ca 2,5 timmars bilresa från Thessaloniki och ca 40 minuters båtresa från Keramoti kommer man till denna gröna och fina ö, belägen ca 300 km norr om Aten. Bilåkandet gick hur bra som helst. Trafiken var faktiskt ganska lugn, lugnare är i södra Italien. 😉Även i Grekland är det vägskatter som gäller med detta betalades smidigt vid betalstationer.

Det är flera båtar som gick till Thassos och alla fylldes snabbt på med bilar. Det måste vara många som åker mellan ön och fastlandet varje dag. Biljetter köptes i hamnen och det kostade dryga 20 euro för en bil med fyra personer.

Innan båten gick blev det lunch i hamnen i Keramoti. Mysig stad!

Grillat till lunch 😋.

Hotellet som vi bor på här på Thassos är helt fantastiskt! Det förtjänar en närmare beskrivning vid senare tillfälle.

Utsikt från ”vår” strand vid hotellet. Inte illa!

Samma strand på kvällen. Så himla vackert!

En reaktion på ”Framme på ön Thassos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s