Thessaloniki

De sista dagarna på vår Greklandsresa spenderades i Thessaloniki. Det är Greklands näst största stad och en stor studentstad. Detta var andra gången vi var här. Förra gången var vi dock på bröllop så då var fokus på annat. 😃

Här nedan skymtar vita tornet, Thessalonikis stadsmärke.

Vi hann med en frukost/brunch på ett oroligt mysiga ställe precis vid hamnen. Kitchen Bar ett riktigt trevligt ställe med fin utsikt, värt ett besök!

Jag åt en ”nyttig pannkaka” säkert supernyttig. 😂

Thessaloniki är en hamnstad, sydöstra Europas viktigaste handels-och transportnav. Från hamnen kan man ta en färja till en badstrand. I Thessaloniki finns nämligen ingen badstrand så vill man bada så är det färjan (eller bil) som gäller. Badstränderna här är ok men vi var vid detta lag så bortskämda med grymma stränder så denna strand rankar vi inte lika högt. Men det var väldigt varmt så en badutflykt var nödvändig.

I Thessaloniki finns ett överraskade stort restaurangutbud. Längs hamnen finns många restauranger, barer och caféer. Vi hittade också ett annat område där det fanns en uppsjö av mat- och dryckställen en liten bit bort från hamnen. Vi passerade många ställen som såg så himla trevliga ut.

Restaurang Loupino åt vi på en kväll. Riktigt bra mat! Och runtomkring Loupino fanns många restauranger att välja på.

Och denna restaurang (har tyvärr inte namnet på den) också så trevlig!

Härligt med apelsinträd i storstaden.

Aristotelous Square på kvällen och dagen. Thessalonikernas mest kända samlingsplats.

Kul att vi fick upptäcka ytterligare en stad under resan. Och bra avslut på resan att få hänga i en lite större stad. 😃