En weekend i Köpenhamn

Vart kan man åka på en kortare weekendresa om man vill åka utomlands men ändå inte resa så långt? Jo Köpenhamn! Att ta tåget till Köpenhamn för en weekend visade sig vara ett mycket bra reseupplägg. Vi åkte strax efter kl. 08.00 på en fredag från Örebro, bytte tåg i Mjölby och var framme i Köpenhamn till sen lunch (14.30). SJ X2000 gick smidigt och det var trevligt att det fanns en restaurangvagn på tåget.

I Köpenhamn tar man sig enkelt fram till fots, det mesta ligger nära. Vi bodde på ett hotell ett stenkast från tågstationen.

Vad gjorde vi då? Åt gott och strosade på stan, ja allmänt turistande. Sammanfattar några bra stopp här nedan.

Lunch

Öl & Bröd

Här åt vi riktigt gott smörrebröd. Dryckeslistan var också riktigt bra. Toppklass!

 

Italienskt i Nyhavn – Venezia Italien pizzeria

I Nyhavn, den lilla hamnen i centrala Köpenhamn, finns det såklart många ställen att välja på. Här är det också mycket folk. Vi hittade en liten italiensk restaurang som var väldigt trevlig.

En Italiensk plocktallrik med en dansk touch blev det.

Middag

Gorilla

Restaurang i Kodbyen – Köpenhamns hippa köttkvarter

Kodbyen i Vesterbro är värt ett besök tycker jag. Köpenhamns eget Meatpacking District med gator och torg med namn som Slakterboderne och Flaesketorvet. På Gorilla åt vi en femrättersmeny med vinpaket. Maten var god, vinerna kanske lite udda med goda tyckte jag. Förutom restauranger finns det barer, konstgallerier och butiker som man kan spana in i Kodbyen.

Trattoria Sud – Fredriksdborggade 27

Lördagsmiddag blev på en mysig italiensk restaurang. God mat och väldigt trevlig personal.

Shopping

Längs Ströget och gatorna däromkring finner man de mesta. Både inrednings- och klädbutiker, stora gallerior och mindre butiker. Missa inte Illums Bolighus. Alltså dansk design – så mycket snyggt! Det finns en galleria bara med kläder och en med både inredning och lite kläder. Så mycket fint! Det finns ett stort utbud av klädbutiker i alla prisklasser i Köpenhamn. Sammanfattningsvis – vi var mycket nöjda med utbudet. 😃

Sightseeing

Detta var ju en ganska kort tripp för oss (fre em – sö em) så vi strosade mest runt i centrum och Nyhavn. Nyhavn är ju väldigt fint och absolut värt ett besök. Perfekt för en mat- eller fikapaus.

Sedan gjorde vi en tur till fristaden Christiania.

Vilket ställe!

Vid första anblick tyckte jag att det verkade lite små mysigt – färgglatt och trevligt som en del bilder skvallrar om. Men den s k Pusherstreet där cannabis säljs öppet – är inte riktigt lika charmigt. Där var det fotoförbud vilket man snabbt upplystes om. Märklig känsla att gå längs den gatan. Speciellt ställe minst sagt. Värt ett besök iaf tycker jag. Och vi var ju inte de enda turisterna.

Vi hyrde elsparkcykel vid något tillfälle och tog oss runt. Det är ju himla smidigt! Bara att ladda ner en app, skanna in en cykel och börja köra.

En toppenbra och trevlig weekendresa på alla vis.

Mitt härliga resesällskap. 😃

Och att ta tåget var ju hur smidigt som helst!

2 reaktioner på ”En weekend i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s