Några sevärdheter på Phuket

Det finns en hel del att göra på Phuket så det är inga problem att spendera en eller två veckor här. Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt till att åka just hit bland annat pga. alla turister. Men nu blev det så och jag måste säga att jag ändå är positivt överraskad.

Förutom att spendera dagarna på olika stränder i Phuket finns det såklart annat att göra. Vi tog en taxi och gjorde följande stop.

The Big Buddha

Högt uppe på ett berg ligger denna jättestora mäktiga Buddhastaty, 46 meter hög och 24 meter bred. Han vakar över havet och utsikten är verkligen fantastisk här. Statyn byggdes med hjälp av donationer efter tsunamin 2004. Den är byggd av burmesisk marmor med budskap om fred och kärlek inristat från dem som donerat.

Den 12 meter höga mässings Buddhan är dedikerad drottningen av Thailand medan The Big Buddha är dedikerad kungen.

Det fanns fler men mindre statyer att spana på också. Det kostar inget att gå in på Buddhaområdet. Längs vägen upp till Buddhan finns flera kaféer och restauranger. Vi gjorde en lunchpaus på vägen därifrån.

Wat Chalong- buddistiskt tempelområde

Wat Chalong är ett stort tempelområde. Här finner man flera olika vackra tempel i en grönskande trädgård. Pampiga byggnader! På dagtid får man gå in till dessa tempel och det kostar inget. Tänk dock på att ha längre byxor eller klänning, ej för korta shorts eller linne om du vill bli insläppt.

Wat Chalong Chedi – med sin tre våningar, mäktigt.

Old Phuket Town

CNN Travel har utsett Old Phuket Town till en av de 13 mest charmiga städer i Asien. Och så kan det mycket väl vara. Denna stad har något annat än de små badorterna. Det märks tydligt att staden präglas av den kinesiska kulturen och arkitekturen. Många kinesiska familjer immigrerade till Phuket på 17- och 1800 talet.

Det är i Old Phuket Town man hittar de hippa kaféerna, restaurangerna, barerna och butikerna sägas det. Likaså öns bästa restauranger. 😃 Jag hade gärna spenderat mer tid här. Det blev en snabb promenad och ett trevligt fikastopp.

Denna tripp med dessa stopp rekommenderas! Turen tog oss en halvdag och kostade 1800 bath (600 kr) för taxin.