Safari i Tanzania och strandliv på Zanzibar

Reseplanering

Under sommaren 2017 bokade vi en resa till Tanzania och Zanzibar. Vi hade pratat om en sådan resa länge men ville att barnen skulle vara stora nog att minnas en sådan spännande resa. År 2017 var barnen 6 respektive 10 år så då tyckte vi att det var bra läge.

Vi bokade resan med resebyrån Andersons African Adventures efter att ha kollat upp olika alternativ. Det var en mycket noggrann research som gjordes innan. Såhär organiserat hade vi nog aldrig rest tidigare.

Upplägget blev enligt följande:

15/12 Avresa till Tanzania och Arusha

16/12 Nationalparken Lake Manyara

17/12 Nationalparken Serengeti

19/12 Nationalparken Ngorongoro

20/12 Zanzibar

27/12 Hemresa

Bilder från magiska Zanzibar

Vi fick olika förslag på reseupplägg från Andersons. Likaså förslag på boenden på de olika platserna.

Reseupplägget enligt ovan blev i vart fall perfekt. Det var spännande att få se tre olika nationalparker. Dessutom tre ganska olika parker. Vidare blev det ett perfekt avslut med sol, bad och slappa dagar på Zanzibar. Själva safari delen är ganska intensiv. Tidiga mornar och sena kvällar och väldigt många intryck såklart.

I god tid innan resan fick vi hemskickat en liten safaribok, karta och alla resehandlingar.

I flera inlägg kommer nu beskrivningar från de olika nationalparkerna och Zanzibar. Detta är helt klart en av de absolut bästa resor vi gjort!

Häng med! 😃