Mot Tanzania och Arusha

Planering, packning, resan och första natten

Den 15 december bar det av mot Tanzania. Vi hade förberett med packningen i god tid innan. Ofta kan man ju komplettera med saker som man ev. glömt. Till detta resmål kändes väl just den biten lite mer osäker.

Safarikläder, badkläder, solkräm, reseapotek, bra kamera, två kikare och malariatabletter stod bland annat på listan.

Till Tanzania och Zanzibar behöver man inga speciella vaccin förutom de ”vanliga” resevaccinen, hepatit a och b. Malarian är nästan utrotad på Zanzibar så där behöver man egentligen inte äta malariatabletter men under safarin behöver man det. Det rekommenderas att ta med ett gäng malariatabletter så man har några i reserv. Och att hämta ut dem från Apoteket i god tid. Just när vi skulle åka var det lite i lager på alla apotek i stan. Den sista asken fick vi hämta i grannstaden.

Förutom detta – satsa på ett bra reseapotek, ex. Alvedon, näsdroppar, halstabletter, vätskeersättning, mygga, hydrokortison, imodium, ev allergimediciner, plåster, handsprit osv.

Flygresan gick jättebra. Vi lämnade Sverige på förmiddagen, mellanlandade i Amsterdam och kom fram sen kväll i Arusha.

Flygplatsen Kilimanjaro i Arusha var ganska liten och processen in i landet gick smidigt. Man behöver visum för att komma in i Tanzania. Men det ordnade vi på flygplatsen smidigt och snabbt.

På flygplatsen blev vi upphämtade av vår egen chaufför och guide. Andersons har egna chaufförer och guider som arbetar för dem på plats i Tanzania. Så vår chaufför skulle hänga med oss under hela safarituren och guida oss runt i de olika parkerna.

Första natten bodde vi på hotell Mount Meru i Arusha. Det tog ca 30-40 minuter med bil från flygplatsen. Vi kom fram till hotellet sent på kvällen så vi såg tyvärr inte så mycket av omgivningarna. Men hotellet var stort, fint och julpyntat.

Dagen därpå blev det en god frukost i det gröna.

Efter frukosten packades allt in i bilen för avfärd till nationalparken Lake Manyara.

Alla redo. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s