Safari i Lake Manyara

Den första nationalparken – Lake Manyara

Den 16 december bar det av för den första safaridagen i nationalparken Lake Manyara. Alla väskor stuvades in i jeepen och vi lämnade hotellet efter frukost. Vår bil hade ett uppfällbart tak så när vi kom in i parken då fälldes taket upp så vi kunde stå och spana efter alla djur med kikare. Spännande!

Vi hade bilen helt för oss själva så vi hade gott om plats.

Här står vi och väntar på att få åka in i parken. Chauffören ordnade alltid med inträdena till alla parker. Det var väldigt välordnat i alla parker med både rastplatser och toaletter. Ibland fanns även en kiosk eller café.

Parken, Lake Manyara, ligger ca 12 mil från Arusha. Det gick smidigt att ta sig dit med bil då vägarna var fina. I vår familj gillar vi att åka bil. Här var det ju dessutom så mycket att upptäcka både innan vi kom in i parken och så klart i parken.

Själva parken var oerhört grön och frodig. Den kändes lite som en regnskog. Och så många fina djur vi såg! Djur överallt. Så häftigt.

Massor med apor

Dessa fyrbenta varelser, Impala bockar, är ju så söta.

Girafferna rör sig så fint, de liksom svävar fram.

Många elefanter såg vi också. Vilka mäktiga djur. Här nedan en stor elefantfamilj som samlats längs vattnendraget.

Några riktigt vackra fåglar lyckades vi fånga på bild också.

Sedan var det dags för lunchpaus. Lunchen intogs alltid den park där vi var för dagen. Det ingick en picknick-låda (som följde med från hotellet där vi bott) med någon köttbit, smörgås, yoghurt, frukt, choklad och kaffe (så gott kaffe!). Ofta samlades många safaribilar vid något av parkens lunchställen då det var lunchdags. Här nedan hittade vi dock en lite avskild plats.

Givetvis ska man ha en fotbollströja från Tanzania om man är i Tanzania. 😃

Zebror – dessa är nog mina favoritdjur. Åh, de är så fina! Jag har nog ett hundratal bilder bara på zebror från denna resa. Var chaufför och guide fattade snabbt att jag gillade zebror så han såg alltid till att stanna så jag fick chans att ta bra zebrabilder.

En vattenbuffel med sin kompis fågeln…

En härlig första safaridag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s