Skidtur i Dolomiterna, del 1

Det finns verkligen oändliga möjligheter till olika skidturer i italienska Dolomiterna. Denna gång blev det delvis samma turer som tidigare år, delvis ett par nya.

De turer man inte får missa är Sellaronda och Marmolada. Jag har sammanfattat de turer vi körde denna gång i två olika inlägg.

Val Gardena och Sassolungo

Första dagen valde vi i att styra skidorna mot Val Gardena och Sassalungo. Val Gardena är ett av flera skidområden i Dolomiterna. Vädret var toppen men strålande sol, milt och vindstilla.

Val Gardena är ett trevligt och fint skidområde. Mat- och fika ställen finns det gott om överallt. Det finns nog en restaurang i varje backe nästan.

Och solstolar… Italien på vintern är som Italien på sommaren.

Marmolada

Marmolada är Dolomiternas högsta berg med en höjd på 3 343 meter. Marmolada ligger i området Marmolada. Det är tre kabinbanor för att ta sig högst upp, sista lilla biten får man gå för att komma till utsiktsplatsen. Utsikten är verkligen fantastiskt! Och skidåkningen ner är underbar. En mycket härlig dagsutflykt.

Vi hittade ett mycket trevligt lunchställe på väg till Marmolada. En god lasagne och ett glas rött blev det. Och utsikten kunde ju inte bli bättre.

Sellaronda

Sellaronda är en längre skidtur runt bergsmassivet Sella samt via fyra olika skidorter. Det är en riktigt härlig dagsutflykt och skidtur. Man kan välja att ta den gröna eller orangea sträckan. Vi har testat båda och båda är fina turer.

Sellamassivet i bakgrunden

Mat och dryck är ju också en viktig del av en resa tycker vi. Vi har hittat våra favoritställen i backarna. Restaurang finns det som sagt gott om, i regel en i varje backe. Och det är sällan någon trängsel.

När vi har kört Sellaronda har vi i regel stannat på ett matställe ovanför Selva. Detta är ett av våra favoritställen. Bra läge och god mat.

Eftermiddagsfika hör också till, Aperolspritz och apfelstrudel.

Tidigare skidturer

De skidturer vi gjort tidigare år går att läsa mer om här (liknande upplägg) Åka skidor i Dolomiterna och Skidåkning i Dolomiterna och Högt uppe på Marmolada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s