Ön Brac i Kroatien

Jag måste bara skriva några rader om ön som vi bodde på en vecka i Kroatien. Ön Brac anses av många vara en av de vackraste platserna i Kroatien. En mycket vacker och härlig ö också enligt min mening. Vi bodde i en by som heter Sutivan. Då man kommer med färjan kommer man till staden Supitar. Sutivan ligger bara några kilometer bort.

Vattnet är helt underbart, alldeles kristallklart. Mest är det stenstränder som gäller så badskor är bra att ha. Men det finns även en stor sandstrand som vi åkte till med bil en av dagarna. Vi hyrde en lägenhet i ett stort hus. Det var svenskar som hade köpt hela huset och renoverat det. Mycket fint, fräscht och ett toppenbra läge. Det låg uppe på höjden så vi hade fin utsikt över vattnet.

Utsikt från vår balkong/uteplats. Vackert! Och så en härlig pool.

”Vår stenstrand”. Det går utmärkt att gräva med sten.

Eftersom vi hade bil kunde vi enkelt göra några utflykter. Förutom sandstrandsbesöket åkte vi till några närliggande byar för att bada, se oss omkring och testa någon restaurang.

Jag tycker att Kroatien verkar vara en härlig blandning av Italien och Grekland. Men maten i Italien vinner. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s