På 1800 meters höjd

Äntligen i Italien! Mitt favoritland. ☺️ Igår sent ca 02.30, kom vi fram till Livigno. Vi flög till Milano och hade bokat biltransport från flygplatsen till Livigno.

Förra gången vi var här (2016) hyrde vi bil och körde hit på egen hand. Dessvärre råkade bilfirman skicka med fel storlek på snökedjorna till hyrbilen så vi tog oss inte fram sista biten. Dessutom hade de gett oss en bil med sommardäck. Ingen toppen upplevelse direkt eftersom det var snöoväder. Men allt gick bra tack och lov. Vi fick bra hjälp och vi hade en toppen vecka den gången ändå. Och så fick vi ju testa på att åka bärgningsbil. 😂

Bilturen hit denna gång gick i vart fall helt smärtfritt. Det tar ca 3,5 timme att åka bil hit från Milano. Här behöver man ingen hyrbil heller eftersom det är en liten by. Dessutom går det bra med bussar om man vill förflytta sig i Livigno och mellan liftsystem.

Livigno ligger högt upp, 1800 meter upp över havet, och det känns när man åker hit man får lock för öronen vissa bilsträckor. Dessutom är det en skattefri zon så man kan handla taxfreevaror utan moms. Antagligen eftersom byn förr ansågs ligga otillgängligt till.

Vi bor på ett litet lägenhetshotell precis vid backen. Byn är väldigt långsmal, den följer liksom backarna nerför bergen.

Idag har vi bara njutit av att få vara här, av solen och skidåkningen.

Det är strålande sol, klarblå himmel, helt vindstilla och således varmt ute. Jag har tagit en miljard bilder och aldrig frusit om fingrarna. 😂

Vi har till och med ätit lunch ute idag. Lycka. Hittade ett så mysigt lunchställe i en av backarna, La Tea da ”Cip e Ciop”.

Några sekunder efter jag och Love hade tagit denna bild hällde han ut sin äppeljuice i sina skidbyxor. Tur att det var torkväder.

Backarna är så fina. Känns som vi verkligen har åkt skidor hur länge som helst idag. Alla är så trötta nu. Jag har träningsvärk i hela kroppen. Det kan i och för sig beror på all packning som vi bar på igår. Måste dock tipsa om att åka med Lufthansa. Då får man checka in skidutrustning gratis utöver den vanliga packningen man får ha med. Jättebra förutom att det är en del att släpa på innan man når incheckningsdisken.

Vi lär somna på ett kick ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s