La dolce vita

Italien på vintern är som Italien på sommaren. De finns många restauranger och caféer att stanna till vid både i backarna och nere i byn. Och här slappar man gärna i en sådan här solstol och tar det lugnt och njuter av livet helt enkelt. Man lever ”la dolce vita”. 😃

Perfekt med en eftermiddagsfika i solen. Hela kostcirkeln – Aperol Spritz, tiramisu och en dubbel espresso.

Vädret här är ju helt fantastiskt. Vi tankar sol så mycket vi bara kan. Tydligen är Livigno en av destinationerna i Europa med flest soldagar. 300 soldagar läste jag någonstans, låter ju toppen om det stämmer. Plus att det ska vara mycket snösäkert här då det ligger så högt upp.

Här, nedan på bild, skymtar den nya kabinbanan som går till högsta punkten, 3000 meter upp. Livignos skidsystem består av två berg på var sin sida av dalen. På ena sidan finns området Carosello och på andra sidan Mottolino. Vi bor närmast området Carosello och har hitintills mest åkt där.

Backarna i området Carosello är långa och breda. Man åker länge innan man kommer ner till byn. Eller så håller man sig i de övre liftsystemen. Här finns sammanlagt 115 km pist. Liftarna är snabba, flera är nya och oftast är det heller inga köer. Någon trängsel i backarna är det inte heller direkt. De flesta backar är röda och blå på Carosello sidan.

I dessa små hus, nedan på bild, bor det kossor. Mitt i backen! Det luktar verkligen ko då man skidar förbi. Många matvaror här är lokalproducerade har vi noterat. Så den lokala osten kan väl knappast bli mer lokal.

Vi skulle ta lite fartiga skidbilder. Dessa blev väl bra? 😂

Årets pappa! 😂👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s