Skidåkning i Livigno

Vi är mycket nöjda med vår skidresa till Livigno. Jag tror vi testade i princip alla backar. Det är ett bra skidsystem som man enkelt tar sig fram i. Liftarna är dessutom snabba och moderna.

Livigno passar bra för alla skidåkare, även för barnfamiljer. Barn upp till 8 år åker gratis. Det finns många långa och ganska platta backar och såklart en del branta backar också. Och backarna var super fina!

Önskas ytterligare variation kan man göra en dagsutflykt till St. Moritz i Schweiz.

Det finns skidskola både på italienska och engelska, jag tror även det finns på fler språk.

Barnen har många backar att välja på både enklare och svårare backar. För de mindre barnen som kanske inte alls åker skidor finns ett större lekområde på Carosello sidan.

Dessutom finns snöleksaker att låna eller hyra för den som ville pausa sin skidåkning och göra något annat.

Vill man bort från backen så har man bara några meter att gå till centrum där det finns många butiker att spana in. Dessutom finns fina längdspår och promenadvägar. Vi såg några på cykel också så det går nog att roa sig på många vis i Livigno.

Vi hade ju kanonväder hela veckan och vi åt lunch i solen varje dag. Det är gott om restauranger och caféer i backen och precis nedanför backarna. Trots att det var mycket folk hittade vi alltid ett bord någonstans.

Denna lunchvy alltså! Balsam för själen.

Och plockmaten (på ett annat ställe).

Glassväder. Lite kyligare kanske just den dagen, men men. Den här restaurangen låg längst ner vid backen/byn. Bra val denna dag eftersom det blåste på lite mer.

Mycket pasta har det blivit. Och strudel. Det är sedan gammalt. 😃 En god pastarätt var denna – med olja, vitlök och chili. Stark som tusan men himla god. Tog garanterat död på eventuella förkylningssymptom.

Annars verkar de vara mycket svamp i detta område. Många rätter innehöll nämligen svamp i olika former

En annan skidåkarlunch – polenta.

Och till eftermiddagsfikat kaffe, amaretto och grädde. Gott!

I Livigno har man vy över både italienska och schweiziska alperna. Naturen är verkligen mäktig!

Här är vi på väg ner för en svart backe. Det ser faktiskt riktigt brant ut på bild. Men det gick hur bra som helst. Barnen susade ner med grym teknik. Bra jobbat skidläraren (pappan i familjen). 👏

Vi är så nöjda med Livigno! Det är nog toppen här på sommaren också. Kvinnan på hotellet tyckte absolut vi skulle komma tillbaka i sommar. Juli är bästa månaden. I augusti är det många turister så juli är lite lugnare enligt hotellägarinnan. Att någon gång ta bilen ner till alperna både på sommaren och vintern får vi definitivt skriva upp på ”att göra listan”.

Vill man flyga till Livigno kan man välja på fler flygplatser ex. Milano, Bergamo, Innsbruck eller Zurich. Det tar ungefär lika lång tid att ta sig Livigno från dessa flygplatser. Men dubbelkolla att eventuell hyrbil är riktigt utrustad för vinterkörning!

Vi kan varm rekommendera Livigno – toppenbra skidort på alla vis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s