Lilla världen

Livigno ligger vackert till i Valltelinadalen. Byn är verkligen långsmal. Förra gången vi var här bodde vi mitt i lilla centrum. Nu bodde vi lite längre bort på ett litet lägenhetshotell som heter Hotel Garni Piccolo Mondo vilket betyder lilla världen. Det ligger mitt emot skidbacken, såsom det mesta här. Detta område heter San Rocco. Det finns tre områden i Livigno, Santa Maria, San Antonio och San Rocco.

Frukost ingick vilket är riktigt bekvämt. Väldigt italiensk hotell. Litet, familjeägt och väldigt mysigt. Man hade samma frukostbord varje morgon. Och frukosten innehöll både en massa söta saker och nybakade bröd med goda pålägg och ostar. Jättebra lägenhetshotell på alla vis! Kan varmt rekommenderas.

Det finns en gågata mitt i Livigno där det finns många restauranger, caféer, pubar och butiker. Mataffärer finns det också lite här och var. Med de gratis bussarna tar man sig enkelt runt i Livigno eller mellan olika liftsystem. Vi tog bussen in till centrum en dag, vid två andra tillfällen promenerade vi.

Det finns många små butiker. Både klädes- och sportaffärer. Men framförallt finns många solglasögon och parfym- och sminkbutiker. Och olika dryckesbutiker såklart. Livigno är ju som nämnts tidigare en skattefri zon så det är billigare med mat och shopping här.

Vi lagade några middagar i lägenheten. Några middagar åt vi ute. Det blev alltid på någon närliggande restaurang. Vi testade restaurangen på hotell Galli, restaurang Bellavista och La Piöda.

Men det finns ett 100-tal restauranger att välja på. Det är dock ganska mycket folk ute så det kan vara en fördel att boka bord innan.

Man kan tro att vi ätit mycket efterrätt, haha. Så kan det nog också vara. På Bellavista hade de den längsta dessertmeny jag någonsin sett. Överst hasselnötsglass med grädde och något slags kex allt indränkt i amaretto, gott!

En av flera kyrkor i Livigno, vackert upplyst.

Jag tycker att Livigno växt sedan vi var här sist (2016). Det bor ca 5 300 personer här. Men jag tyckte att det verkade var fler nybyggda hotell nu. Och faktiskt verkar många svenskar ha hittat hit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s