Forza Italia!

Grattis Italien till EM seger! Kan knappast påstå att jag är någon fotbollsfantast men såklart superkul att få se finalen på plats i Italien.

Vi bor i en egen lägenhet i ett stenhus bland de Toscanska kullarna. Vi spanade in EM finalen i lilla staden Grosseto, dryga 15 min från vår lägenhet. Eller rättare sagt så tittade vi på de som tittade på matchen eftersom närmaste TV skärmen var många många meter bort och den såg vi knappt. 😂 Vi höll oss på behörigt avstånd kan man säga.

Men de restauranger och caféer som var öppna hade tagit fram TV apparater ibland flera stycken så alla gäster skulle kunna få se. Det var roligt bara att gå runt på gatorna och betrakta människorna. Alla var så glada och förväntansfulla. Inledningsvis var det en mer dämpad stämning men mot slutet oj oj.. Och sedan JA! SEGER! Då var det glatt. Hurrande människor, glada barn, fyrverkerier, tutande bilar, italienska flaggor överallt. Vilken lycka för Italien och italienarna.

Sedan tror jag ändå att det var ett ganska lugnt firande i jämförelse med ett vanligt år med ett vanligt EM. Många restauranger var stängda och det var inte alls så mycket folk ute som det brukar kunna vara. Så kul att få se detta – på behörigt avstånd såklart.

På ett torg i närheten av gatan på bilden ovan. Här helt tomt… men alla satt väl framför en TV någonstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s